Руски самолет прелетя над Атлантическия океан и пристигна в САЩ, за

...
Руски самолет прелетя над Атлантическия океан и пристигна в САЩ, за
Коментари Харесай

Руският самолет, летял от Санкт Петербург до Вашингтон, прибира изгонени „шпиони“

Руски аероплан прелетя над Атлантическия океан и дойде в САЩ, с цел да вземе тринадесет отстранени дипломати, съгласно информацията за следене на полетите и Държавния департамент.

Самолетът Ил-96 напусна Москва по маршрут за Санкт Петербург в петък вечерта и дойде на летище " Дълес " извън Вашингтон в 14:10 часа източно време в събота. Веднага беше видян в обществените медии, с помощта на уеб страниците за следене на полети. Същият Ил-96 е  употребен да транспорти съветски официални лица от Москва до Беларус за първите два кръга на мирните преговори с Украйна. Това провокира и спекулации дали на самолета не са и публични съветски лица, които да отиват на секрети договаряния в Съединени американски щати.

По-рано тази седмица президентът Джо Байдън разгласи, че американското въздушно пространство е затворено за съветски самолети, само че държавното управление на Съединени американски щати прави изключение, с цел да могат изгонените руснаци да се приберат вкъщи. Говорителят на Руското външно министерство заяви, че самолетът е изпратен точно, с цел да вземе съветските дипломати. 

„ Правителството на Съединени американски щати утвърди полет на руското правителство, с цел да улесни заминаването на съветските чиновници, който бяха отстранени поради корист с привилегии по време на пребиваването си “, посочва представител на Държавния департамент в изказване за POLITICO.

„ Това особено изключение беше направено в сходство с федералните разпореждания, с цел да се гарантира, че съветските чиновници на посолството, взели участие в мисията на Организация на обединените нации и техните фамилии ще заминат до датата, която е определена “.

Причината за отстраняването на съветските държавни служители е, че те са „ злоупотребили с привилегиите си, до момента в който обитават в Съединените щати “, като са взели участие в шпионски действия, които са неподходящи за национална сигурност на Съединени американски щати, съобщава посолството на Съединени американски щати в изказването си по отношение на изгонването на руските дипломати, отбелязвайки, че този ход се създава от „ няколко месеца “.

Посланик Ричард Милс, заместник-представител на задачата на САЩ в Организация на обединените нации, сподели, че съветските чиновници са взели участие в „ действия, които не са в сходство с техните отговорности и задължения като дипломати “. Небензя дефинира тези аргументите за изгонването на формалните лица като „ незадоволителни “.

Руското външно министерство не е декларирало формалната си позиция по отношение на изгонването, само че съобщи в сряда, че може да изгони някои американски дипломати като част от играта на „ око за око, зъб за зъб “. Руското държавно управление изгони втория американски дипломат 
в Русия преди няколко седмици.

Междувременно в Москва посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан остава на поста си, като продължава да работи и да общува с съветски публични лица и американски жители.

Съливан би трябвало да организира и виртуална среща в сряда, с цел да отговори на въпроси на американци в Русия. Миналата седмица върховен чиновник на съветското външно министерство се оплака на посланика на Съединени американски щати от това, което държавното управление в Москва нарича „ враждебни “ митинги пред дипломатическите здания на Русия. Той прикани Съединени американски щати да се уверят, че съветските дипломати няма да пострадат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР